Professor ønsker obduksjon av alle koronadøde

Testing av prøver for korona-antistoffer ved Oslo universitetssykehus Ullevål analyserer koronaprøver. En professor ønsker nå at flere av de koronadøde skal obduseres. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Testing av prøver for korona-antistoffer ved Oslo universitetssykehus Ullevål analyserer koronaprøver. En professor ønsker nå at flere av de koronadøde skal obduseres. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alle som dør av koronaviruset, bør obduseres, mener Peer Kåre Lilleng, som er professor i rettsmedisin. Han mener det vil gi oss mer kunnskap.

Ifølge VG blir svært få av dem som dør, obdusert.

Ifølge Lilleng, som arbeider ved Universitetet i Bergen, vil man ved hjelp av obduksjoner kunne finne ut hvilke egenskaper viruset har, hvordan det oppfører seg i menneskekroppen og eventuelt hvordan det endrer seg.

– Obduksjon er fasiten når folk dør, understreker han.

Rettsmedisineren sier samtidig at en eventuell rekvisisjon til obduksjon må fylles ut etter avtale med pårørende.

252 koronadødsfall var per torsdag meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden