Lørenskog-saken: Angivelige kidnappere ville bruke ferske aviser som livsbevis

Politiet tok beslag i drapsiktede Tom Hagens bolig i Sloraveien 4 på Fjellhammar i Lørenskog 28. april. Nå, over tre måneder etterpå, driver politiet fremdeles med undersøkelser i boligen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiet tok beslag i drapsiktede Tom Hagens bolig i Sloraveien 4 på Fjellhammar i Lørenskog 28. april. Nå, over tre måneder etterpå, driver politiet fremdeles med undersøkelser i boligen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De angivelige kidnapperne i Lørenskog-saken sendte mail til Tom Hagen og skrev at de ville sende bilde av Anne-Elisabeth Hagen med ferske aviser som livsbevis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Beviset på at hun er i live vil være bilde av Anne-Elisabeth med en dagsfersk avis fra Norge i ulike vinkler. Det skal ikke brukes Photoshop. Når du har fått beviset vil vi ha resten av pengene, sto det i den krypterte mailen, ifølge Nettavisen.

Beskjeden var skrevet på samme grebrokkent norsk som tidligere omtalt, men Nettavisen har forandret ordlyden til korrekt norsk.

Tom Hagens advokat Svein Holden mottok den krypterte mailen 27. januar i fjor.

Refererte til detaljer på åstedet

De påståtte kidnapperne ga hans klient Tom Hagen to ukers frist til å overføre 2,25 millioner euro. Dersom pengene ikke ble overført innen fristen «så er vi ferdig», skrives det i eposten.

I eposten refereres det også til detaljer på åstedet, blant annet en "gullring og klokke under brevet på stolen".

– Kommunikasjon fra den antatte motparten er selvsagt et sentralt tema i etterforskningen, men vi ønsker ikke å kommentere våre vurderinger rundt dette, opplyser påtaleansvarlig Haris Hrenovica til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trusselbrev med pengekrav

Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra Sloraveien 4 den 31. oktober 2018.

Da ektemannen Tom Hagen kom hjem fra jobb samme dag, fant han et trusselbrev med pengekrav. Fram til 28. april i år hadde han status som fornærmet, men samme dag ble han pågrepet, siktet for å ha drept eller medvirket til drapet på kona.

Han ble løstlatt 8. mai, men siktelsen er opprettholdt. Han har hele tiden nektet for å ha noe med konas forsvinning å gjøre.

Vaskebøtte og blod

I forbindelse med undersøkelser av Sloraveien 4 mener politiet at noen hadde forsøkt å vaske bort blod fra Anne-Elisabeth på åstedet. Etterforskerne har avhørt Tom Hagen om hans vaskerutiner, skriver VG.

Da politiet startet sine undersøkelser i huset oppdaget de at det manglet en vaskebøtte i huset.

Bøtten skal vanligvis ha stått på toalettet i 1. etasje, ifølge avhør med blant annet Hagens tre voksne barn. Politiet har undersøkt om denne manglende bøtten kan ha blitt brukt i en slags opprydning på stedet.