Oslo Børs stengte i minus

Oslo Børs. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo Børs. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs startet svakt opp, men snudde og falt med 1,24 prosent til 800,96 poeng ved stengetid torsdag.

Ifølge E24 er fallet det største siden midten av juni.

Børsdagen ble ellers preget av teknologiselskapet Mercell Holdning ble børsnotert på Merkur Market. Etter noteringen ble den første av handlene gjort på 8 kroner. Ved stengetid ble aksjen omsatt for 8,25 kroner, som var en oppgang 22,22 prosent.

Dagen etter at EU-kommisjonen la fram en ny strategi med aggresive mål for hydrogen, var hydrogenselskapet Nel nok en gang mest omsatt på Oslo Børs etter nykommeren. Nel-aksjen endte med en oppgang på 2,04 prosent.

Blant de andre mest omsatte aksjene ble det en tyngre dag på børsen. Oppdrettsselskapet Mowi fikk en nedgang på 3,77 prosent, mens DNB-, Equinor- og Telenor-aksjen fikk en nedgang på henholdsvis 2,41 prosent, 1,22 prosent og 0,53 prosent.

Ved stengetid torsdag kostet et fat nordsjøolje 42,58 dollar, en nedgang på 1,75 prosent fra åpning.

På de tonangivende europeiske aksjeindeksene var DAX i Frankfurt opp 1,15 prosent, FTSE 100 i London ned 0,79 prosent, mens CAC 40 i Paris var omtrent flatt med -0,01 prosent like før klokken 17 norsk tid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært