Dette skjedde i natt

Foto: Ghaith Alsayed / AP / NTB scanpix
Foto: Ghaith Alsayed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russisk resolusjonsforslag om Syria falt

Et russisk resolusjonsforslag i FNs sikkerhetsråd om å redusere nødhjelp over grensa til Syria, har falt.

Russland trengte ni stemmer av Sikkerhetsrådets 15 og ingen stemmer imot blant de fem vetomaktene for å få forslaget igjennom. Men det fikk bare fire stemmer.

Tidligere brigadesjef og oberst Arne Pran er død

Tidligere oberst Arne Pran er død, 84 år gammel. Han var brigadesjef i Nord-Norge og tok det formelle ansvaret da 16 soldater døde i Vassdalen-ulykken i 1986.

– Det er med sorg jeg har mottatt meldingen om Arne Prans bortgang. Pran vil bli husket lenge i Forsvaret for sin ansvarsfølelse og for sin håndtering av Vassdalen-ulykken, uttaler forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

Rundt 4.000 personer stanset på vei inn i Norge

Siden mars har minst 3.987 utenlandske personer blitt stanset på grensa inn til Norge. Siden 1. juni er oppgangen kraftig.

Det viser tall som VG har samlet inn fra Øst, Innlandet, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark politidistrikter. I tillegg har minst 26 personer blitt bortvist etter å ha kommet seg inn i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Undersøkelse: 2,2 millioner tyskere vurderer norgesferie

Norge er mer attraktivt som reisemål for tyskere i sommer enn både Nederland og Danmark, ifølge en undersøkelse gjennomført for Innovasjon Norge.

I spørreundersøkelsen kommer det fram at nesten 2,2 millioner tyskere enten planlegger eller vurderer å reise til Norge i sommer, skriver Dagens Næringsliv.

Trump-møtet i Tulsa bidro trolig til smittebølge

President Donald Trumps massemøte i Tulsa i juni bidro sannsynligvis til en pågående smittebølge i Oklahoma.

– Vi har nå det høyeste antall smittede, og dere vet at det var flere store arrangementer i de siste ukene som høyst sannsynlig har bidratt til det, sier Bruce Dart, som er helsedirektør i Tulsa.