Rundt 4.000 personer stanset på vei inn i Norge

Politi og mannskaper fra Heimevernet har holdt vakt på Svinesund. Bildet er tatt i slutten av mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Politi og mannskaper fra Heimevernet har holdt vakt på Svinesund. Bildet er tatt i slutten av mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden mars har minst 3.987 utenlandske personer blitt stanset på grensa inn til Norge. Siden 1. juni er oppgangen kraftig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser tall som VG har samlet inn fra Øst, Innlandet, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark politidistrikter. I tillegg har minst 26 personer blitt bortvist etter å ha kommet seg inn i landet.

Tallet omfatter dem som har prøvd å komme seg inn i landet etter at den koronarelaterte forskriften om bortvisning av utlendinger uten lovlig opphold i Norge trådte i kraft 15. mars i år.

Fra 1. juni og fram til nå er tallet minst 1.864 personer.

Ifølge VG er påtrykket størst på grenseovergangene ved Ørje og Svinesund, i tillegg til på Oslo lufthavn, alle innenfor området til Øst politidistrikt.

– Fra 1. juni og til og med søndag 5. juli har Øst politidistrikt bortvist 1.273 utlendinger, hvorav 967 kom via våre grenseoverganger på vei, forteller seksjonsleder Merete Beck.

De aller fleste er statsborgere fra østeuropeiske land og svensker, ifølge politiet.