Trump viser til Norge for å gjenåpne skoler

President Donald Trump vil at skolene skal åpne igjen til høsten etter at de stengte som følge av spredningen av koronaviruset. De siste dagene har han begynt å legge press på skoledistriktene. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
President Donald Trump vil at skolene skal åpne igjen til høsten etter at de stengte som følge av spredningen av koronaviruset. De siste dagene har han begynt å legge press på skoledistriktene. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump truer med å holde tilbake offentlige midler til skolene dersom de ikke åpner igjen til høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Twitter viser han til at land som Norge, Danmark og Tyskland har åpnet skolene igjen «uten problemer». Trump hevder at demokratene vil holde skolene stengt av politiske årsaker fram mot presidentvalget i november.

Trump går også hardt ut mot retningslinjene fra USAs nasjonale smittevernssenter (CDC), som han mener er kostbare og kompliserte. CDC-direktør Robert Redfield er enig i at skolene bør åpne igjen.

– Ingenting ville gjort meg tristere enn å se skoledistrikter bruke våre retningslinjer som grunn til ikke å åpne igjen, sier han.