Dette skjedde i natt

Foto: AP / NTB scanpix
Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

USA kaster ut utenlandske studenter som har nettundervisning

Utenlandske studenter som til høsten får all sin undervisning på nett, får ikke lov til å bli værende i USA på grunn av koronakrisen.

I en kunngjøring fra USAs immigrasjonsmyndigheter ICE mandag heter det at de studentene som har F-1 eller M-1-visa, får visumet trukket tilbake om all undervisningen fra nå av blir på nett.

Negativ strømpris for første gang i historien

Natt til mandag kostet 1 kilowattime strøm minus 0,1 øre, noe som aldri har skjedd før her i landet. Bakgrunnen er mye vind og nedbør.

Ifølge Europower Energi ble den negative prisen en realitet mellom klokka 4 og klokka 5. Dette gjaldt i de tre sørlige prisområdene. Negativ pris betyr at leverandørene måtte betale for å selge strømmen, skriver Dagens Næringsliv.

Migranter på Ocean Viking fikk gå fra borde

Rundt 180 migranter om bord på det norskeide redningsskipet Ocean Viking begynte mandag kveld å gå fra borde etter at skipet fikk seile inn i havna i Porto Empedocle på Sicilia.

En journalist om bord på skipet var vitne da migrantene begynte å gå fra borde, en etter en og med ryggsekk på ryggen, sent mandag kveld. De ble eskortert av politiet de få meterne til et annet fartøy der de blir satt i karantene.

Israel stenger ned igjen etter virusøkning

Israel gjeninnførte en rekke tiltak mot koronaviruset etter at det oppsto nye utbrudd med hundrevis av nye smittetilfeller daglig.

Selv om svært få har dødd eller er blitt alvorlig syke, stengte myndighetene igjen barer, nattklubber, svømmebasseng, treningssentre og konserthaller. Restauranter kan bare ha 20 gjester innendørs, synagoger og moskeer kan bare slippe inn 19, og busser får ikke ha mer enn 20 passasjerer.

Sykehus i flere delstater nær full kapasitet

Sykehus i USAs sør og vest er i ferd med å fylles av koronapasienter, og flere av dem har ikke lenger senger tilgjengelig.

Intensivenhetene på fem sykehus i St. Petersburg-området i Florida er fulle, og på det store Baptistsykehuset i Miami er det bare fire ledige. Også i Texas frykter myndighetene at flere sykehus er i ferd med å bli fullstendig overbelastet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden