Siv Jensen kraftig ut mot hjelpeskip i Middelhavet

Migranter på dekk om bord på det norskeide skipet Ocean Viking søndag. Skipet har nå fått gå til kai i den italienske byen Porto Empedocle. Foto: Flavio Gasperini / SOS Méditerranée / AP / NTB scanpix
Migranter på dekk om bord på det norskeide skipet Ocean Viking søndag. Skipet har nå fått gå til kai i den italienske byen Porto Empedocle. Foto: Flavio Gasperini / SOS Méditerranée / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-leder Siv Jensen tar til orde for å straffeforfølge organisasjoner og rederier hvis de, slik hun ser det, bidrar til menneskesmugling i Middelhavet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til VG sier Jensen at hun har sett seg lei på Ocean Viking-saken.

– I praksis er dette et kynisk politisk spill, og hjelpeorganisasjoner er faktisk med på å sponse menneskesmugling, noe også rederier som leier ut skip til denne virksomheten, har ansvar for, sier Frp-lederen.

Bakrgunn: Migranter på Ocean Viking fikk gå fra borde

Utspillet kommer i kjølvannet av helgens nødssituasjon på redningsskipet Ocean Viking, som har hatt 180 migranter om bord. Migrantene ble reddet opp av skrøpelige båter i Middelhavet mellom 25. og 30. juni.

Skipet eies av norske Hoyland Offshore. Daglig leder i rederiet, Trym Jacobsen er uenig i kritikken.

– Dette må være første gang livredning blir gjort til noe moralsk galt. Det kan vi ikke anerkjenne. Når mennesker er i ferd med å drukne, er det en plikt å hjelpe, uavhengig av politisk eller religiøst ståsted, sier Jacobsen til VG.

Les også: Nødssituasjon på «Ocean Viking» – mannskapet har forskanset seg