Ocean Viking-migranter skal i karantene på eget skip

Ocean Viking-krisen ser ut til å nærme seg en løsning.
Ocean Viking-krisen ser ut til å nærme seg en løsning.  Foto: Flavio Gasperini/SOS Méditerranée via AP/NTB scanpix / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norskeide redningsskipet Ocean Viking får gå til havn i Empedocle på sørsiden av Sicilia. Der skal migrantene i karantene på skipet Moby Zaza.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan bekrefte at de har fått tillatelse til å gå over til Moby Zaza, trolig i løpet av mandag morgen, sier talsperson Dino Martirano i det italienske innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Dermed skal de 180 migrantene på skipet over på et eget karanteneskip.

Tidligere søndag fikk skipet klarsignal fra italienske myndigheter om å gå inn i italiensk farvann og til havn i byen Empedocle på sørsiden av Sicilia. Foreløpig har ikke rederiet Hoyland Offshore fått vite noe mer enn at kapteinen skal avvente videre instrukser.

– Men vi har valgt å tolke det som at det er nærliggende at en løsning ligger i lufta, sier daglig leder Trym Jacobsen i Hoyland Offshore.

Søndag formiddag foretok italienske myndigheter koronatester om bord på skipet.

– Hoyland Offshore er tilfreds med innsatsen fra italienske myndigheter etter at skipet fredag ba om assistanse etter flere uønskede hendelser på Ocean Viking, skriver Jacobsen i en epost.

Ocean Viking forventer å være i havn innen mandag. Skipet har vært i internasjonalt farvann i flere dager, etter å ha plukket opp flere grupper med migranter 25. og 30. juni.