En av setrene på Dovrefjell er revet

Den omstridte rivingen av Bentdalssetra med sine tre bygninger på Dovrefjell, er nå gjennomført.

Dermed står bare en av de to Vesllie-setrene på Dovrefjell fortsatt, ifølge Nationen. Planen var å sanere hele setergrenda av hensyn til villreinen, men Rolstadsetra blir stående etter at planene møtte stor motstand både lokalt og nasjonalt.

– Første uka i juli pågår siste opprydding på tun og tomt til Bentdalssetra. Samtidig er arbeidet med å sanere hele veien inn til setergrenda Vesllie på Dovrefjell startet, sier Prosjektleder Pål Skovli Henriksen i Forsvarsbygg.

Rivingen er vedtatt i et område der norgeshistoriens største naturrestaurering er i sluttfasen. På Hjerkinn på Dovrefjell er det brukt rundt 600 millioner kroner på å føre det tidligere skytefeltet tilbake til naturen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden