Snusleverandør blir nektet å ha gravid-merking på boksene

Snusleverandøren Swedish Match Norge ønsket å ha en advarsel for grave på snusboksene, men fikk nei fra Helsedirektoratet. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Snusleverandøren Swedish Match Norge ønsket å ha en advarsel for grave på snusboksene, men fikk nei fra Helsedirektoratet. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Swedish Match Norge ønsket å ha advarsel for gravide på sine snusbokser, men fikk nei fra Helsedirektoratet, skriver NRK.

I Helsedirektoratets svar på forespørselen kommer det fram at avslaget til dels skyldes merkevareforskriften om at alle snusbokser skal utformes likt.

– Det syns vi er veldig rart. Vi skjønner jo at de ønsker å ha standardiserte bokser, men det burde ikke stoppe dem fra å ha sunn fornuft på boksen, sier kommunikasjonsdirektør Nils Erlimo i Swedish Match Norge AS til kanalen.

– Det vil komme nye helseadvarsler i tekst og omfang når det nye tobakksdirektivet trer i kraft i Norge, skriver avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Jakob Linhave i en epost til NRK.

Avdelingsdirektøren oppgir til kanalen at han håper direktivet vil tre i kraft rundt årsskiftet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden