Rentene fortsatte å falle i mai

Illustrasjonsfoto fra Etterstad og Ekeberg i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto fra Etterstad og Ekeberg i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rentene på boliglån falt i mai til det laveste nivået siden Statistisk sentralbyrå startet å publisere månedsoversikt over rentene i desember 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Renten på nye lån til husholdninger med pant i bolig falt med 0,35 prosentpoeng til 1,88 prosent i mai, mens for utestående boliglån var rentefallet 0,34 prosentpoeng til 2,02 prosent, viser SSBs oversikt.

Rentenedgangen er en naturlig følge av at Norges Bank fra mars til mai satte ned styringsrenta til rekordlave null prosent. Ved det siste rentekuttet 7. mai varslet sentralbanksjef Øystein Olsen at styringsrenta kan bli værende på dette nivået i lang tid.

I mai falt fastrenten på nye boliglån med 0,46 prosentpoeng til 1,83 prosent, mens den såkalte flytrenta falt med 0,35 prosentpoeng til 1,88 prosent. Flytrenta er utlån med gjenværende rentebindingstid på mindre enn tre måneder.

Også innskuddsrentene for husholdninger falt i mai, med 0,27 prosentpoeng til 0,76 prosent.

Bankenes innskuddsmargin var uendret på minus 0,32 prosent i mai, mens utlånsmarginene på nye boliglån ble redusert med 0,12 prosentpoeng til 1,6 prosent.

Pengemarkedsrenta (NIBOR), som er renta på usikret utlån mellom banker, falt med 0,23 prosentpoeng til 0,28 prosent i mai.