Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 1. juli.

Tyskland overtar formannskapet i EU

Det er Tysklands tur til å ha formannskapet i EU, et verv som går på rundgang mellom medlemslandene hvert fjerde år. Tyskland er det første landet i den nye trioen med Portugal og Slovenia, som skal inneha formannskapet etter tur i 2021.

Blant arbeidsoppgavene er bekjempelse av koronapandemien og å gjennomføre økonomiske tiltak som sikrer at Europa kommer seg gjennom krisen. Klimaendringene og det digitale skiftet står også på agendaen.

EU åpner grensene for 14 land

EU åpner sine yttergrenser for reisende fra 14 såkalte sikre land fra 1. juli. Norge vil foreløpig ikke åpne for land fra den samme listen.

USA, som har flest tilfeller av koronasmitte og koronadødsfall i verden, står ikke på listen. Heller ikke reisende fra land som Russland, Brasil og India slipper foreløpig inn i Schengen-området.

Statsministeren har videomøte med ungdomspanelet

Statsminister Erna Solberg (H) har videomøte med ungdomspanelet som skal gi innspill til regjeringens arbeid med nordområdemeldingen. Stortingsmeldingen skal legges fram i høst, ni år siden forrige melding.

Hovedvekten i meldingen vil ligge på samfunnsutviklingen i nord, næringsliv og kompetanse, infrastruktur, klima og miljø, samt sikkerhet og beredskap.

Svein Arne Hansen bisettes

Friidrettsprofilen Svein Arne Hansen bisettes i Ullern kirke. Hansen ble 74 år gammel og døde 20. juni. Han var i en årrekke president i Norges Friidrettsforbund.

Han er også kjent som mangeårig stevnegeneral for Bislett Games, og var president i Det europeiske friidrettsforbundet og styremedlem i Det internasjonale friidrettsforbundet.

Eliteserien ruller videre

Tolv av seksten eliteserielag møtes til dyst onsdag i sesongens femte runde. Bodø/Glimt og Molde har startet sesongen best, og ligger på delt førsteplass etter fire serierunder.

Klokken 18 spilles Haugesund – Start, Odd – Bodø/Glimt, Stabæk – Strømsgodset, Viking – Sandefjord, Aalesund – Mjøndalen, før storkampen Rosenborg – Vålerenga sparkes i gang 20.30.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært