Svært høy aktivitet på Oslo Børs under koronakrisen

Handelen har eksplodert det første halvåret i 2020. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Handelen har eksplodert det første halvåret i 2020. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I løpet av årets første halvår har det på Oslo Børs vært mye høyere aktivitet enn vanlig, skriver Finansavisen.

– Hvis vi ser på gjennomsnittet for handler per dag hittil i 2020, ligger dette 68 prosent over gjennomsnittet for 2019, opplyser kommunikasjonssjef Geir Harald Aase på Oslo Børs til avisen.

I penger er omsetningen 51 prosent over fjoråret så langt, og særlig i mars, da landet stengte ned, var handelen høy.

– I snitt ble det omsatt aksjer for 9,8 milliarder kroner hver dag fordelt på 282.000 handler i mars, sier Aase.

Ifølge ham er det den travleste måneden på Oslo Børs noensinne, om man måler i antall handler.

– Men det var ikke bare vi som opplevde rekordaktivitet. Andre børser hadde også uvanlig høy handel i mars, sier Aase.

Også aksjeomsetningen har vært høy det siste kvartalet. Selskapene på Oslo Børs har så langt i 2020 hentet 18,1 milliarder kroner i emisjoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært