Stordalen åpner nytt hotell i København

Hotelleier og investor Petter Stordalen på hans nye hotell i København, Villa Copenhagen. Hotellet åpner 1. juli.
Hotelleier og investor Petter Stordalen på hans nye hotell i København, Villa Copenhagen. Hotellet åpner 1. juli. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Til tross for milliardtap under koronakrisen satser investor og hotellkonge Petter Stordalen på nok et nytt hotellprosjekt. Denne gangen i København.

Hotellet Villa Copenhagen holder til i det som før var hovedpostkontoret i den danske hovedstaden, og 1. juli åpner det nye luksushotellet dørene.

Til E24 sier Stordalen at denne hotellåpningen ikke vil skje på typisk, spektakulær Stordalen-vis.

– Den vil bli husket av helt andre grunner enn at jeg hopper ut av en eller annen tønne som eksploderer, eller at jeg kommer på en motorsykkel nedover en rampe. Vi kommer til å huske den fordi vi åpner midt i den største krisen reiselivsnæringen har stått i, sier Stordalen.

Les også : Virke om hotell-nedbemanning: Dette er bare starten

Bygningen ble reist i 1912, og overgangen til luksushotell er gjort med tanke på å beholde så mye som mulig fra den gamle bygningen.

Stordalen er optimistisk ettersom regjeringen nå åpner opp for noe reisevirksomhet og håper at kurs- og konferansevirksomheten snart kan starte opp igjen.

Til NRK sa hotellmilliardæren mandag at hans Choice Hotels-gruppe har tapt nærmere 1 milliard kroner på grunn av koronakrisen.

– I hotellselskapet alene har vi nok tapt over 1 milliard, og vi vil tape mer. Denne krisen kommer til å påvirke reiselivsnæringen dramatisk i det året vi er inne i, og det kommer til å påvirke oss i 2021. Vi legger nå budsjettet basert på at vi også kommer til å tape penger i 2021, sa han.

Les også : Stordalen blør: – Vi har tapt over en milliard

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært