Hurtigruten har hentet tilbake 400 ansatte

Hurtigruten har hentet tilbake rundt 400 permitterte ansatte for å gradvis trappe opp virksomheten etter koronautbruddet. Bildet er av selskapets nye ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Hurtigruten har hentet tilbake rundt 400 permitterte ansatte for å gradvis trappe opp virksomheten etter koronautbruddet. Bildet er av selskapets nye ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hurtigruten har den siste tiden hentet tilbake rundt 400 permitterte for å sette flere skip tilbake i drift. Nå er fire skip tilbake i trafikk.

Skipene følger den vanlige ruteplanen med anløp i 34 havner fra Bergen og Kirkenes.

– Det føles godt å kunne hente tilbake ansatte og gjøre det vi kan for å bidra til at små og store bedrifter langs hele kysten kan få opp aktiviteten igjen, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Selv med fire av elleve skip i drift langs kysten, ser belegget så langt ut til å ikke overstige 30 prosent. Det er fordi nordmenn ikke fyller tomrommet etter utenlandske gjester som foreløpig ikke får komme til Norge, opplyser selskapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært