Over 50 har mistet livet på norske veier hittil i år

Seks av åtte dødsulykker på norske veier i juni var med motorsykkel, ifølge Statens vegvesen. Totalt 51 personer mistet livet på norske veier de første seks månedene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Seks av åtte dødsulykker på norske veier i juni var med motorsykkel, ifølge Statens vegvesen. Totalt 51 personer mistet livet på norske veier de første seks månedene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

51 personer mistet livet på norske veier i årets seks første måneder. Cirka hver femte dødsulykke er med motorsykkel, ifølge nye tall fra Statens vegvesen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

45 menn og 6 kvinner omkom i trafikken i løpet av det første halve året. 24 omkom i personbil, og 9 av dødsulykkene var på motorsykkel, viser Statens vegvesen foreløpige gjennomgang av dødsulykkene hittil i år.

De ser en økning av ulykker med middelaldrende menn i alderen 45 til 64 år.

– Ved inngangen til sommeren er dessuten seks av åtte ulykker i juni med motorsykkel, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

Seks av dødsulykkene på motorsykkel hittil i år er utforkjøring i sving, og i mange av disse ulykkene har flere kjørt i følge.

Av samtlige dødsulykker er det Vestfold og Telemark som er hardest rammet i forhold til fjoråret med elleve døde. Dette er fem flere enn på samme tid i fjor. Viken er fylket med flest døde – 13.