Nav-direktør om coronakritikken: – Urimelig

Avtroppande Nav-direktør, Sigrun Vågeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Avtroppande Nav-direktør, Sigrun Vågeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtroppende Nav-direktør Sigrun Vågeng mener kritikken av Navs innsats under coronaepidemien har vært demoraliserende for de ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Noen oppslag i denne perioden, enten fra media eller andre som har vært ute og kommentert løsninger fra Nav og tempoet på det vi leverer, opplever organisasjonen som ganske urimelig, sier avtroppende Nav-direktør Sigrun Vågeng til NRK.

På to uker i vår gikk Norge fra 65.000 arbeidsledige til 291.000, den høyeste arbeidsledigheten siden krigen. Nav fikk mye oppmerksomhet på grunn av lange køer.

Vågeng mener det har vært for mye kritikk og direkte feilinformasjon.

– Det fører til usikre brukere av våre tjenester, og gjør vondt verre. Ikke minst virker det demoraliserende for de 19.000 som hver dager jobber, sier direktøren.

Historier: «Hvis hun er der når jeg kommer til Nav-kontoret, så går jeg igjen»

Flere gikk uten inntekt mens de ventet på penger de hadde krav på fra Nav. Nav-direktøren innrømmer overfor NRK at organisasjonen ikke var forberedt på en så stor krise.

– Ingen kunne planlegge for dette. Så rekordrask nedbygging og så himmelhøye tall kunne vi ikke drømme om, sier hun til NRK P2s program «Sommerkvarteret».

Hun medgir at enkelte ikke har blitt møtt på en god nok måte.

I august trer Vågeng av som Nav-direktør.

Utsikter: Nav venter høy arbeidsledighet også neste år