Støre avviser å danne regjering med MDG eller Rødt

Leder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, avviser både MDG og Rødt som mulige regjeringspartnere etter valget neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Leder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, avviser både MDG og Rødt som mulige regjeringspartnere etter valget neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at han ikke har endret oppfatning og at han ikke vil danne regjering med MDG eller Rødt etter valget neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med Klassekampen tirsdag sier Støre at det er SV og Sp som er Arbeiderpartiets klare samarbeidspartnere i en regjering. Han sier klart nei til å danne regjering med Miljøpartiet De Grønne (MDG) eller Rødt etter valget i 2021.

– Ap vil utvikle vår største næring, MDG vil avvikle den. Da er det vanskelig å sitte i regjering sammen, sier Støre og sikter til oljeindustrien.

Støre legger til at Rødt er et parti som fram til nå har sagt de ikke ønsker å sitte i regjering, mens MDG ikke har villet si hvilken side i politikken de tilhører. Han sier partiene bør gå noen runder med seg selv før han kan gi noen mer presise svar på mulige samarbeid i framtiden.

Jonas Gahr Støre sier imidlertid at han ikke har lukket døra for KrF, selv om partiet tok et klart valg til høyre i fjor.

– Jeg har respekt for at KrF har tatt sitt valg. Skulle de komme til å revurdere det valget, vil vi selvfølgelig lytte til det, sier han.