Støre faller i popularitet hos egne velgere

Leder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre mister popularitet i forhold til statsminister Erna Solberg på en måling for Dagbladet, men Støre tror bildet vil endre seg ved valget neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Leder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre mister popularitet i forhold til statsminister Erna Solberg på en måling for Dagbladet, men Støre tror bildet vil endre seg ved valget neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre får støtte fra snaut en av tre av partiets egne velgere på en ny måling. Samtidig stiger oppslutningen om Erna Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en måling som Ipsos har foretatt for Dagbladet kommer det fram at oppslutningen om Støre blant egne velgere er nede i 29 prosent. Det er så vidt over oppslutningen han fikk i hele befolkningen, uavhengig av partipreferanse, før valget for tre år siden. I januar hadde Arbeiderparti-lederen en oppslutning på 36 prosent blant egne velgere.

Erna Solberg kan på sin side smykke seg med at 76 prosent av Høyre-velgerne ønsker henne som statsminister. I hele befolkningen er det 34 prosent som svarer at det er henne de vil ha til å styre landet.

For Støre svarer bare 10 prosent av de spurte i mai at de mener han er best egnet til å være statsminister.

– Jeg tror ikke dette bildet vil være situasjonen ved neste valg. Vi har lagt bak oss fire ekstraordinære måneder hvor koronasituasjonen har vært definerende, sier Støre i en kommentar til avisen.