Overveldende skepsis til utenlandske turister i Norge

Tre av fire synes ikke at det nå bør åpnes opp for at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Tre av fire synes ikke at det nå bør åpnes opp for at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tre av fire nordmenn sier i en ny undersøkelse at de ikke vil åpne Norge for utenlandske turister i sommer.

Regjeringen åpnet torsdag opp for at flere turister skal kunne besøke Norge i sommer, men en fersk spørreundersøkelse fra Opinion viser at nordmenn flest er skeptiske til grenseåpningen.

Kun 15 prosent av de spurte stiller seg positive til en åpning for at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge, mens hele 75 prosent ikke ønsker det.

Undersøkelsen med rundt 1.000 respondenter er en del av Opinions norsk coronamonitor og ble gjennomført i helgen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
19:52SportStjernespiller risikerer rettssak etter sexvideo-skandale19:49PolitikkFylkesstyret i Oslo Frp enig om at partileder Siv Jensen bør toppe stortingslista18:24VerdenTrump bes trekke sin foreslåtte norgesambassadør på grunn av rasisme17:59Helse og livsstilSlutt for Joika-boksen etter 60 år17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken
Populært