Helgelandssykehuset endrer testrutiner for vikarer

<p>Utstyr for testing for coronasmitte. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix</p>
Utstyr for testing for coronasmitte. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helgelandssykehuset endrer testrutiner av utenlandsk helsepersonell etter at en svensk vikar ble syk. Hun hadde da jobbet uten å ha vært i karantene.

– Alle svenske vikarer skal testes ved ankomst og må avvente svar på test før de får gå i jobb. I tillegg skal det i henhold til rutinene gjennomføres en ny test etter fire dager, skriver Helgelandssykehuset HF i en pressemelding.

Det er nye råd fra Folkehelseinstituttet (FHI) som gjør at sykehuset nå endrer praksisen rundt testing av utenlandsk personell. Tidligere ga forskriften fra FHI fritak for svenske helsearbeidere, men nå endrer sykehuset rutinene i tråd med de nye retningslinjene.

– Praksisen vi har hatt, har vært i tråd med gjeldende råd og retningslinjer. Det kom nye råd i forrige uke fra FHI som vi nå følger, sier kommunikasjonssjef Tore Bratt i Helgelandssykehuset.

Sykehuset er fortsatt stengt for nye innleggelser i påvente av svar på smittetester av pasienter og den svensk sykepleieren. Poliklinikkene og fødeavdelingen er derimot åpne.

Mandag er tre pasienter i fortsatt isolasjon som følge av mulig dråpesmitte, mens fire pasienter er i karantene. Alle pasientene er testet, bekrefter sykehuset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært