Statsministeren reagerer etter festhelg

Statsminister Erna Solberg sier det er viktig at folk fortsetter å ta smitteverntiltakene på alvor. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix.
Statsminister Erna Solberg sier det er viktig at folk fortsetter å ta smitteverntiltakene på alvor. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en helg med mye festbråk og lite avstand sier statsminister Erna Solberg (H) det er viktig at alle fortsetter å ta smitteverntiltakene på alvor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er bra at Oslo kommune følger med, og jeg håper at de reagerer tydelig ved brudd på anbefalingene, sier Solberg til Dagbladet.

Denne helgen er den første der utestedene i Oslo har fått ha normale åpningstider siden 12. mars. Politiet bekrefter at det har vært en svært travel helg med mye fyll og bråk.

Ifølge operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt loggførte politiet rundt 170 hendelser i Oslo, Asker og Bærum natt til lørdag. Natt til søndag var det litt roligere.

– Viruset er like smittsomt og sykdomsskapende som før. Og befolkningen er i praksis like lite immun som før. Derfor må vi alle fortsette å ta smitteverntiltakene på alvor, sier statsministeren.

Hun understreker at dersom smittesituasjonen forverres, må det vurderes å stramme inn på tiltak igjen.

Les også: Byrådsleder i Oslo truer med ny skjenkestopp