Kripos kaller inn nytt i vitne i Hagen-saken: – Jeg vet hva jeg har sett

Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018.
Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018.  Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

62 år gamle Gro Eriksen fra Ås hevder å ha sett Anne-Elisabeth Hagen dagen hun forsvant. Nå vil Kripos avhøre Eriksen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere denne uken skrev TV 2 at Gro Eriksen (62) mener å ha observert Anne-Elisabeth Hagen i baksetet på en rød BMW på Ås 31. oktober 2018.

Eriksen tok kontakt med TV 2 etter at hun så en annen kvinne, som også mente at hun hadde sett Anne-Elisabeth Hagen på Ås, stod frem som vitne i TV 2-programmet «Åsted Norge» sist uke.

Begge kvinnene mener å ha sett Hagen i Brekkeveien på Ås. Eriksen hevder at det satt to menn foran i bilen.

– Lettet da de tok tontakt

Tipset til Eriksen ble videreformidlet til politiet av TV 2. Nå ønsker Kripos å snakke med 62-åringen.

– Jeg ble lettet da de kontaktet meg. Jeg vet jo hva jeg har sett, og jeg hadde ikke stått frem med dette dersom jeg ikke var helt sikker på hva jeg så, sier hun til TV 2.

Politiet har tidligere uttalt at de har etterforsket tips om en rød BMW, men de har ikke klart å knytte bilen til riktig område og tidspunkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål om hvorfor Eriksen blir kalt inn til avhør nå, svarer politiadvokat Haris Hrenovica i Øst politidistrikt følgende:

– Vedkommende sto frem med sin observasjon etter innslaget på Åsted Norge. Som politiet tidligere har sagt ønsker vi kontakt med alle som kan tenkes å ha informasjon i saken, og vi ønsker derfor å snakke nærmere med henne, sier Hrenovica.

Gjorde undersøkelser ved Hagens hytter

Familien til Anne-Elisabeth Hagen har tidligere utlovet 10 millioner kroner i dusør for opplysninger som fører til at hun blir funnet.

Tidligere denne uken ble det kjent at politiet hadde fått tillatelse av Nedre Romerike tingrett til å ransake fritidseiendommer knyttet til drapssiktede Tom Hagen på Kvitfjell og ved Biri.

Tom Hagen ble 28. april i år pågrepet og siktet for å ha drept kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets bolig i oktober i 2018. Han ble senere løslatt.

I tillegg til Hagen er en mann i 30-årene siktet for medvirkning til grov frihetsberøvelse. Mannen nekter straffskyld.