Fra 15. juli åpner regjeringen for reiser til EU-/EØS-land som oppfyller kravene til smittekontroll

Helseminister Bent Høie (H) under pressekonferanse om utviklingen av koronapandemien.
Helseminister Bent Høie (H) under pressekonferanse om utviklingen av koronapandemien. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen åpner for at nordmenn kan reise til og fra land i Europa fra 15. juli dersom de oppfyller kravene om smittekontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dersom det oppstår ny smittespredning og et land ikke lenger oppfyller kriteriene, vil innreisekarantene kunne gjeninnføres, sier helseminister Bent Høie.

Kriteriene for å fjerne reiserestriksjonene omfatter blant annet smitte i forhold til folketall og hvor stor andel som tester positivt, påpeker han.

– Sånn som det ser ut akkurat nå, ville for eksempel Tyskland vært grønt, Portugal rødt, mens Spania er det vi kan kalle for grått fordi vi nå ikke har gode nok data for å vurdere det ut fra kriteriene, sier Høie.

Hva som blir de nøyaktige anbefalingene får man vite den 10. juli, understreker helseministeren.

Folk fra Europa får også komme til Norge fra 15. juli, hvis smittesituasjonen tilsier det. Fra samme tidspunkt fjernes kravet om innreisekarantene for land og regioner med en tilfredsstillende smittesituasjon, skriver regjeringen i en pressemelding.

Alle reiser til Sverige, også til Gotland, medfører karantene ved retur til Norge.