Misjonsleder kritiserer NRK Super for video om å være bifil tiåring

Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband mener NRK seksualiserer barn ved å legge ut video av tiåringen Guro som forelsker seg i både jenter og gutter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband mener NRK seksualiserer barn ved å legge ut video av tiåringen Guro som forelsker seg i både jenter og gutter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband anklager NRK for seksualisering av barn med videoen av tiåringen Guro som forelsker seg i både jenter og gutter.

Informasjonsleder Ottosen sier det er trist og skuffende å se videoen om Guro som NRK Supernytt har lagt ut i anledning Pride-feiringen.

– Det er trist fordi det er en seksualisering av barn, og jeg hadde forventet at NRK beskyttet et barn mot seg selv i en slik situasjon, sier Ottosen til avisa Dagen.

– Jeg mener det er feil å la en tiåring fortelle hele Norge noe som helst om sin seksuelle legning. Seksualitet hører voksenlivet til, sier han.

Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad er ikke enig med Ottosen og påpeker at det ikke er NRK som snakker om jenta – hun snakker om retten til å få være seg selv.

– Jeg vil si at jenta seksualiserer seg selv. Barns seksualitet er forskjellig fra voksne sin seksualitet, men er likevel eksisterende. Vi må ikke avseksualisere barn, sier Benestad.

NRK mener Ottosen misforstår, og at kanalen aldri mente å seksualisere barn.

– For en tiåring handler ikke forelskelse om sex, og det er ikke seksualisering av barn å omtale dette. Derimot er det å ta barn og barns liv på alvor, sier fungerende redaktør Joakim Vedeler i NRK Super.

Familien til jenta i videoen ønsker ikke å kommentere saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært