Lagmannsretten slår fast at Christer Tromsdal ikke hyret torpedoer

<p>Bilde tatt under tingrettens befaring i huset der torpedoer skal ha tatt seg inn for å skade eller drepe en meddommer i 2012. Det viste seg imidlertid at torpedoene hadde gått inn i feil hus. Foto: Tore Meek / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Bilde tatt under tingrettens befaring i huset der torpedoer skal ha tatt seg inn for å skade eller drepe en meddommer i 2012. Det viste seg imidlertid at torpedoene hadde gått inn i feil hus. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Finansmann Christer Tromsdal er i lagmannsretten frikjent i saken der han var tiltalt for å hyre inn torpedoer for å skade en meddommer i en straffesak mot seg.

Det kommer fram i en fersk dom fra Borgarting lagmannsrett, skriver VG. Et tidligere gjengmedlem i 30-årene ble også frikjent for samme forhold, skriver avisen.

Tromsdal var tiltalt for å ha bestilt angrepet og ved vold å ha forsøkt å påvirke en aktør i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter.

Aktor ba om elleve års fengsel, som en fellesdom med straff i en bedrageridom fra 2015 der Tromsdal ble dømt til ubetinget fengsel i fire og et halvt år og betinget fengsel i halvannet år.

Tromsdal ble i tingretten enstemmig frikjent for befatningen med angrepet og har hele tiden sagt at han ikke har hatt noe med dette å gjøre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært