Norge vil inn på EUs reiseoversikt

<p>Norge er i kontakt med EU med tanke på å komme med på unionens reiseoversikt Re-open EU. Illustrasjonsfoto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Norge er i kontakt med EU med tanke på å komme med på unionens reiseoversikt Re-open EU. Illustrasjonsfoto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Norske myndigheter har tatt kontakt med EU for å få Norge inn i Re-open EU, unionens oversikt over reiseråd og restriksjoner under coronakrisen.

Nettsiden som skal hjelpe europeere å finne fram til hvordan de kan reise og hvilke regler som gjelder, ble lansert forrige uke. Som utenforland er Norge ikke med, men samtidig er vi en del av Schengen og oppfordres av EU-kommisjonen til å åpne grensene i takt med de andre landene.

På spørsmål fra Arbeiderpartiets Svein Roald Hansen om å få med Norge på oversikten, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) at hun synes det er en god idé.

– Norske myndigheter har derfor tatt kontakt med EU-kommisjonen for å få Norge med i oversikten over land på Re-open EU, skriver hun i et svar til stortingsrepresentanten. Hun minner samtidig om at informasjon om norske regler og reiseråd til norske borgere fonnes på regjeringens samleside om coronasituasjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært