Reiselivsbransjen frykter oppsigelser

Lofoten er et populært feriested for turister. Seks av ti norske reiselivsbedrifter frykter nå at de må si opp ansatte dersom permitteringsordningen ikke forlenges. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix (FRB)
Lofoten er et populært feriested for turister. Seks av ti norske reiselivsbedrifter frykter nå at de må si opp ansatte dersom permitteringsordningen ikke forlenges. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix (FRB) Foto: NTB scanpix

Seks av ti bedrifter innen norsk reiseliv frykter at de må si opp ansatte med mindre permitteringsordningen forlenges.

Det kommer fram i NHO Reiselivs medlemsundersøkelse , hvor 560 reiselivsbedrifter har deltatt.

Resultatene fra undersøkelsen viser at 19 prosent av bedriftene frykter at de må si opp mellom 10 og 25 prosent av de ansatte.

17 prosent frykter at de må si opp 25–50 prosent, mens 15 prosent frykter at halvparten av de ansatte må sies opp.

– Det er ganske drastisk og alvorlig i en så stor næring som reiseliv, sier direktør i Thon Hotell Lofoten Erik Taraldsen til NRK.

Han påpeker at de risikerer å måtte si opp flere ansatte dersom reiselivet fortsatt er preget av koronapandemien utover høsten.

Regjeringen forlenget i vår perioden med fritak fra arbeidsgivers lønnsplikt under permittering til å gjelde ut oktober. Det betyr at en ansatt i dag kan være permittert i inntil 26 uker. Nå ber NHO om at ordningen utvides til å gjelde i inntil 52 uker.

– Dette handler om at folk som fortsatt er permitterte kan fortsette å være det hvis aktiviteten i bedriften ikke tar seg opp. Det gjelder særlig hoteller der kurs- og konferansemarkedet fortsatt ikke er i gang igjen, sier Daniel Bjarmann-Simonsen i NHO Nordland til kanalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært