Politiet slår sammen politistasjoner i Oslo

Politiet ønsker å forlate politistasjonen på Manglerud (bildet) og Stovner for å flytte inn i et nytt og større lokale. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Politiet ønsker å forlate politistasjonen på Manglerud (bildet) og Stovner for å flytte inn i et nytt og større lokale. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Oslo er kun en godkjenning unna å slå sammen politistasjonene på Manglerud og Stovner. Men hvor stasjonen flytter, er fortsatt ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enhet øst i Oslo politidistrikt strekker seg fra Stovner i nord til Holmlia i sør, utenfor ring 3. Politiet holder i dag til på to nesten like store lokaler som leies på Manglerud og Stovner.

Byggene har ikke nødvendige utviklingsmuligheter eller tilstrekkelig sikkerhet og funksjonalitet, skriver politiet i en pressemelding. De ønsker derfor én ny lokasjon som erstatning for de to lokasjonene.

Kommunen og bydelene har vært involvert og informert i prosessen. Politiet venter å få klarsignal for plassering av den nye stasjonen om kort tid. .

«Så snart overordnede myndigheter har gitt sin tilslutning vil vi kunne fortelle hvor den nye stasjonen skal plasseres. Å slå sammen to lokasjoner til én lokasjon blir en stor forbedring blant annet fordi vi får samlokalisert fagmiljøene, og vi får samlet ledere og medarbeidere», skriver politiet.