Nittedal-ordførerens forsvarer: Hun har ikke gjort noe galt

Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen fotografert i forbindelse et jordras i kommunen i fjor. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen fotografert i forbindelse et jordras i kommunen i fjor. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nittedals ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) er en av flere som er siktet for grov korrupsjon i en Økokrim-sak. Hun er tydelig på at hun ikke har mottatt penger.

Ordføreren var tirsdag i avhør hos Økokrim i Oslo sammen med forsvareren, advokat Geir Lippestad.

– Hun er sikker på at når Økokrim får kommet gjennom dokumentene og kjenner saken, så vil den bli henlagt. Det føler hun seg veldig trygg på, sier Lippestad.

– Hun har ikke gjort noe galt, legger han til.

Forretningsmessig samarbeid

En byggesak i Nittedal kommune er bakgrunnen for saken, men forsvareren understreker at det har vært enstemmighet om denne i mange år, også før Thorkildsen ble ordfører.

Tre andre personer er siktet i saken, alle sambygdinger av ordføreren. Ifølge Lippestad har de hatt et visst forretningsmessig samarbeid.

Ordføreren har tidligere drevet klesbutikk, og forsvareren opplyser at Økokrim er interessert i forhold rundt dette.

Forsvareren vil ikke kommentere hvor stort pengebeløp det skal være snakk om i saken, utover at det ikke er store beløp, men at «alt er relativt».

– Ikke mottatt noe

– Hun er veldig tydelig på at hun ikke har mottatt noe beløp i det hele tatt. Det er hennes forklaring, sier Lippestad til NTB.

Etterforskningen baserer seg på et anonymt tips, og Lippestad opplyser at han ikke kjenner til hvem det kommer fra.

I følge Romerikes Blad gjorde politiet beslag hjemme hos ordføreren 13. februar i år. Det er også gjort beslag på rådhuset.

– Vi har siden starten av året etterforsket en sak hvor det foreligger mistanke om grov korrupsjon i en kommune. Flere personer er siktet og avhørt i saken. Blant de siktede er kommunens ordfører, sier konstituert førstestatsadvokat Esben Kyhring i Økokrim til avisa.

Utbyggingssak

Ifølge Aftenposten skal saken gå ut på at ordføreren i forbindelse med en byggesak «skal ha fremmet eller på annen utilbørlig måte ha tatt hensyn til utbyggers synspunkter i utbyggingssaken» – noe hun skal ha fått en fordel i form av betaling eller lignende for.

Avisa skriver at det skal dreie seg om en stor utbyggingssak i Bjørnholtlia i Nittedal kommune.

Thorkildsen er for tiden sykmeldt, opplyser fungerende ordfører Inge Solli til lokalavisa Varingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært