NVE vil nedgradere flomfaren i flere utsatte vassdrag

<p>Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) vil i løpet av tirsdagen nedgradere flomvarslene i flere utsatte vassdrag. Bildet er fra flommen i 2018 da E-16 ved Kongsvinger var stengt på grunn av flom i Glomma. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix</p>
Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) vil i løpet av tirsdagen nedgradere flomvarslene i flere utsatte vassdrag. Bildet er fra flommen i 2018 da E-16 ved Kongsvinger var stengt på grunn av flom i Glomma. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) vil i løpet av tirsdagen nedgradere flomvarslene i flere utsatte vassdrag fra oransje til gult.

Det er fremdeles farevarsel på oransje nivå for utsatte vassdrag i Nordland, Trøndelag, Ottadalen, Sjoa, Gudbrandsdalslågen og vestlige deler av Sør-Norge.

For andre deler av Vestlandet, Mjøsa, Vorma og deler av Østlandet er det gult farevarsel.

Men når Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) tirsdag kommer med ny oppdatering om hvordan flommen vil utvikle seg ser de lysere ut nå enn hva det gjorde mandag, skriver NRK.

– Flere av varslene som nå er oransje, vil bli gule i løpet av dagen, sier vakthavende hydrolog i NVE, Erik Holmqvist til NRK.

Men selv om flomtoppen er nådd i elvene, vil vannet stige ned mot innsjøene, blant annet Mjøsa. Der vil varselet trolig bli oppgradert fra gult til oransje i løpet av noen dager.

Holmqvist sier økt snøsmelting vil føre til mye vann, og at fjellkommuner som Sel, Skjåk og Stryn er blant de hardest rammede denne gangen.

Alle de store vassdragene blir nå nøye overvåket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært