25 prosent flere søknader til Norges arktiske universitet

Koronakrisen ser ut til å ha hatt skikkelig effekt på søkertallet til UiT, der antall søkere har økt med 25 prosent i år. På landsbasis er økningen 8,7 prosent.

– I samordnet opptak hadde vi 10.335 førsteprioritetssøkere da søknadsfristen gikk ut 15. april. Til sammenligning var det 8.269 søkere i 2019, sier opptaksleder May-Liss Hestnes Mæhlum ved UiT Norges arktiske universitet til Nordlys.

Med 25 prosents søkerøkning er økningen ved UiT ganske mye høyere enn for landssnittet.

I april opplyste Samordna opptak om typiske krisetidseffekter av koronasituasjonen, der over 150.000 personer har søkt studieplass. Det er rundt 12.000 flere enn i 2019 og en økning på 8,7 prosent for landet samlet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært