Tiltalt mann nekter straffskyld for Lakselv-drapet

En mann møter denne uken i Indre Finnmark tingrett, tiltalt for drap på en polsk statsborger. Foto: Marius Thorsen/ Ságat / NTB scanpix
En mann møter denne uken i Indre Finnmark tingrett, tiltalt for drap på en polsk statsborger. Foto: Marius Thorsen/ Ságat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som er tiltalt for å ha knivstukket en polsk mann i Lakselv i desember i fjor, sa seg ikke skyldig i drap da rettssaken startet mandag.

– Tiltalte gjorde ikke noe aktivt knivstikk mot avdøde. Det ble et tragisk utfall i saken, men det sentrale er hva som skjedde forut for knivstikkingen, sa den tiltaltes forsvarer, advokat Marius Ihlebæk, i Indre Finnmark tingrett mandag, ifølge iFinnmark.

Ifølge aktor skal det ha vært knuffing mellom den tiltalte 31-åringen og den drepte før knivstikkingen 3. desember i fjor. Den tiltalte skal da ha hentet to kniver fra kjøkkenet og satte seg deretter i en stol. I retten forklarte den tiltalte at han ble løftet opp av den andre mannen etter håndleddene mens han holdt knivene i hendene, før han ble kastet i bakken.

– Så virket det som om han ble svimmel, plutselig lå han ved siden av meg nede på gulvet, og det kom masse blod, forklarte han i retten.

Den drepte ble påført et 16 centimeter langt knivstikk under armhulen som traff den ene hovedpulsåren. Mannen blødde i hjel etter kort tid.

Det var den tiltalte som selv ringte etter ambulanse og utførte førstehjelp mens han hadde AMK på øret.

Det er satt av en uke til hovedforhandlingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært