Tiltalt mann nekter straffskyld for Lakselv-drapet

En mann møter denne uken i Indre Finnmark tingrett, tiltalt for drap på en polsk statsborger. Foto: Marius Thorsen/ Ságat / NTB scanpix
En mann møter denne uken i Indre Finnmark tingrett, tiltalt for drap på en polsk statsborger. Foto: Marius Thorsen/ Ságat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er tiltalt for å ha knivstukket en polsk mann i Lakselv i desember i fjor, sa seg ikke skyldig i drap da rettssaken startet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tiltalte gjorde ikke noe aktivt knivstikk mot avdøde. Det ble et tragisk utfall i saken, men det sentrale er hva som skjedde forut for knivstikkingen, sa den tiltaltes forsvarer, advokat Marius Ihlebæk, i Indre Finnmark tingrett mandag, ifølge iFinnmark.

Ifølge aktor skal det ha vært knuffing mellom den tiltalte 31-åringen og den drepte før knivstikkingen 3. desember i fjor. Den tiltalte skal da ha hentet to kniver fra kjøkkenet og satte seg deretter i en stol. I retten forklarte den tiltalte at han ble løftet opp av den andre mannen etter håndleddene mens han holdt knivene i hendene, før han ble kastet i bakken.

– Så virket det som om han ble svimmel, plutselig lå han ved siden av meg nede på gulvet, og det kom masse blod, forklarte han i retten.

Den drepte ble påført et 16 centimeter langt knivstikk under armhulen som traff den ene hovedpulsåren. Mannen blødde i hjel etter kort tid.

Det var den tiltalte som selv ringte etter ambulanse og utførte førstehjelp mens han hadde AMK på øret.

Det er satt av en uke til hovedforhandlingen.