Stina Ellevseth Oseland blir klimadirektør i Bergen

Stina Ellevseth Oseland skal lede den nye Klimaetaten i Bergen kommune. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Stina Ellevseth Oseland skal lede den nye Klimaetaten i Bergen kommune. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stina Ellevseth Oseland (37) er ansatt som direktør for den nye Klimaetaten i Bergen som etableres 1. september.

Oseland kommer fra stillingen som stipendiat ved institutt for geografi ved Universitetet i Bergen. Hun er nå i ferd med å avslutte sin doktorgradsavhandling der hun ser på de administrative og politiske prosessene med å lage nye klimaplaner i Bergen, Trondheim og Stavanger, skriver Bergen kommune på nettsidene sine.

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Bergen kommune og ta fatt i arbeidet med å bygge en klimaetat. Sammen med svært dyktige medarbeidere skal jeg jobbe for å gjøre Bergen til et lavkarbonsamfunn, ved å løfte vanskelige spørsmål og fortsatt drive godt og grundig arbeid både for å redusere utslipp og å gjøre byen rustet til å møte et endret klima, sier Ellevseth Oseland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært