Ingen avgjørelse for Eirik Jensen i dag

Narko- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen (62) blir sittende i varetekt inntil videre. Hvis han skal løslates, skjer det tidligst tirsdag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det får NTB opplyst av Borgarting lagmannsrett mandag morgen. Domstolen har mottatt Spesialenhetens anke over løslatelsen, men venter partenes støtteskriv først mot slutten av arbeidsdagen mandag.

Derfor kommer en kjennelse tidligst tirsdag, selv om det hefter noe usikkerhet også ved dette anslaget.

Den tidligere høyt respekterte og betrodde polititoppen Eirik Jensen (62) ble fredag dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av nesten 14 tonn hasj. Spesialenheten mener han må varetektsfengsles for ikke å støte folks rettsfølelse, men fikk i Oslo tingrett ikke medhold i sin begjæring om fire ukers varetekt.

– Enheten mener det er konkrete omstendigheter som tilsier at han varetektsfengsles. Han har bistått en omfattende narkovirksomhet der han har hatt en sentral rolle. Samtidig skulle han som politimann beskytte samfunnet mot narkokriminalitet. Det finnes ikke tilsvarende saker i norsk rettsvesen, sa fungerende leder Liv Øyen for Spesialenheten i forbindelse med fengslingsmøtet i Oslo tingrett lørdag.

Jensen må trolig bli sittende i varetekt til fengslingsspørsmålet er endelig rettslig avgjort.

Personvernpolicy