«Sigøynerkongen» René Karoli er død

Den selvutnevnte «sigøynerkongen» René Karoli døde søndag. Her er han fotografert i samtale med politiadvokat Per Håkon Sand under en rettssak i 2008 i Oslo tingrett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Den selvutnevnte «sigøynerkongen» René Karoli døde søndag. Her er han fotografert i samtale med politiadvokat Per Håkon Sand under en rettssak i 2008 i Oslo tingrett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Den selvutnevnte «sigøynerkongen» René Karoli døde søndag, bekrefter sønnen overfor TV 2.

René «Roma» Karoli (56) har vært innblandet i en rekke kriminelle saker i forbindelse med konflikter innad i rommiljøet i Norge. I 2001 utnevnte han seg selv til den nye «sigøynerkongen» da hans far døde.

Søndag ettermiddag bekrefter én av hans sønner, Sandrino Karoli, at hans far er død på grunn av lungekreft.

– Jeg kan bekrefte at han er død. I dag klokken 9.20 så sovnet han inn på sengen sin, sier sønnen til kanalen.

René Karoli ble pågrepet i Oslo i 2019 for trusler med våpen. Det ble satt i sammenheng med en langvarig og pågående konflikt med en annen familie tilknyttet rommiljøet i Oslo.

– Han var kjent i hele Norge. Han var en legendarisk mann, og legenden er nå vekk, sier sønnen.

René Karlsen, som han egentlig heter, ble utpekt som overhode i Karoli-familien da hans far Pål Karlsen, alias Polykarp Karoli, døde i 2001. Siden har han uttalt seg på vegne av familien hver gang familiens konflikter har dukket opp i mediene.

For seks år siden ble fem menn dømt til lange fengselsstraffer etter å ha angrepet René Karoli og flere av hans familiemedlemmer med øks og jungelkniver inne på Torshov bingo.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært