Oslos miljøbyråd ber folk skjerpe seg etter busskaos i Oslo

<p>Miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) ber Oslo-folk om å skjerpe seg etter kaotiske tilstander på en buss til badestranda Huk ved Bygdøy. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) ber Oslo-folk om å skjerpe seg etter kaotiske tilstander på en buss til badestranda Huk ved Bygdøy. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) ber folk skjerpe seg etter at det var kaos og aggressiv stemning på busser til badestranda Huk i Oslo fredag.

– Når slikt skjer, blir vi alle tapere. Skjerpings folkens! En-meters-regelen gjelder fortsatt. Om bussen eller banen er full, må dere vente på neste, sier miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad i Oslo kommune til NTB.

Han understreker at sommerstemning ikke kan gå på bekostning av smittevern.

– Vi får daglige meldinger om trengsel i kollektivtransporten, og jeg vil innstendig gjenta oppfordringen: Unngå kollektivtransport som ikke er helt nødvendig. Det er mange badeplasser i byen som de fleste kan gå eller sykle til, sier Hermstad.

Ifølge administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter ble en vekter fredag kveld angrepet på en buss ved badestranda Huk, og badegjester «stormet bussen».

På et tidspunkt var det mer enn 70 personer om bord i bussen, ifølge han. Det endte med at politiet ble tilkalt og bussene til Huk ble en tid stanset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært