Sian-demonstrasjon i Oslo møtt med egg og tomater

Det haglet med egg og tomater da leder Lars Thorsen i Stopp islamiseringen av Norge (Sian) skulle tale under en markering sørøst i Oslo lørdag.
Det haglet med egg og tomater da leder Lars Thorsen i Stopp islamiseringen av Norge (Sian) skulle tale under en markering sørøst i Oslo lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sian-leder Lars Thorsen ble møtt av en skur av tomater, egg, kasseroller og flasker da han skulle tale på markering på Mortensrud torg i Oslo lørdag.

Thorsen sto bak en politisperring og ble beskyttet av politifolk med skjold.

Politiet varslet underveis om tilløp til litt uro under demonstrasjonen og viste til at motdemonstranter kastet frukt og grønnsaker mot den lovlige markeringen.

– Markeringen på Mortensrud er nå avsluttet. Politiet måtte gripe inn for å opprettholde ro og orden på stedet. Ingen personer er meldt skadd, ei heller pågrepet, meldte politiet senere.

Stopp islamiseringen av Norge (Sian) hadde fått tillatelse av Bymiljøetaten til å holde demonstrasjonen og ble som ventet møtt av motdemonstranter fra den politiske venstresiden.

Gruppene ble holdt atskilt av metallgjerder, og levende bilder fra stedet viste at motdemonstrantene var i overveldende flertall. Thoresen gikk i sin tale til frontalangrep på islam, men slet med å overdøve bråket fra motdemonstrantene.

Video: Her tar demonstrasjonen en stygg vending

«Ingen rasister i våre gater», sto det på en plakat motdemonstrantene holdt opp.

Bydelsutvalget i bydel Søndre Nordstrand var på forhånd bekymret for sikkerheten og smittesituasjonen i forbindelse med Sians markering.

Organisasjonen Sian skriver om seg selv at den har som formål er «å motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge.»

Les også: Islamsk Råd ber folk ignorere Sian-markering

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært