Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene i lørdag 20. juni.

Fengslingsmøte for Eirik Jensen i Oslo tingrett

Eirik Jensen framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett lørdag klokka 11.30. Eks-polititoppen ble dømt til 21 års fengsel i lagmannsretten fredag, men anket til Høyesterett på stedet.

Jensen ble fredag pågrepet av mannskaper fra Spesialenheten for politisaker i første pause under opplesningen av dommen i Borgarting lagmannsrett.

Sian har markering

Lørdag klokka 13 holder Sian en markering på Mortensrud torg i bydelen Søndre Nordstrand i Oslo. Det er varslet flere motdemonstrasjoner, og det er frykt for at det kan bli sammenstøt mellom ulike grupperinger.

Flere moskeer har oppfordret sine medlemmer om å ikke møte opp på Mortensrud torg for å gi Sian oppmerksomhet.

Trump holder valgkampmøte i Oklahoma

USAs president Donald Trump holder sitt første folkemøte siden koronapandemien brøt ut. Eksperter har uttrykt bekymret for smittespredning når mange tusen mennesker kommer til Tulsa for å høre presidenten.

Egentlig skulle møtet holdes fredag, men Trump flyttet det da det sammenfalt med merkedagen for slutten på slaveriet i USA. Tulsa var åsted for raseopptøyene i 1921, regnet som det verste tilfellet av rasistisk motivert vold i amerikansk historie.

Protest i Polen før presidentvalget

Demonstranter vil samles i Polens hovedstad Warszawa i protest mot regjeringen en drøy uke før presidentvalget 28. juni.

Valget i Polen skulle egentlig holdes 10. mai, men ble til slutt utsatt på grunn av koronapandemien. Den inneværende femårsperioden for president Andrzej Duda går ut 6. august og han har falt i popularitet under koronaepidemien.

Unntakstilstanden skal oppheves i Ungarn

Ungarns regjeringen planlegger å oppheve den omstridte unntakstilstanden som ble innført under koronakrisen og ga statsminister Viktor Orbán makt til å styre ved dekret på ubestemt tid.

Et vedtak om å heve unntakstilstanden ble gjort i nasjonalforsamlingen tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært