Tre skutt i Arendal – en alvorlig skadd

En mann er alvorlig skadd og to er lettere skadd etter å ha blitt skutt på med hagle i en enebolig på Stoa natt til lørdag. En person er pågrepet. Foto: NTB scanpix
En mann er alvorlig skadd og to er lettere skadd etter å ha blitt skutt på med hagle i en enebolig på Stoa natt til lørdag. En person er pågrepet. Foto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann er alvorlig skadd etter å ha blitt skutt på med hagle i en enebolig på Stoa i Arendal i Agder natt til lørdag. En person er pågrepet for skytingen.

Mannen skal ha ankommet eneboligen i 02-tiden og avfyrt skudd. Det var opp mot 13 personer til stede. Tre personer ble skadd i hendelsen, en av dem alvorlig. De øvrige to er lettere skadd.

Motivet for hendelsen er foreløpig uklart. Politiet hadde lørdag formiddag ikke fått gjennomført avhør av den pågrepne mannen.

– Vi jobber nå med å ivareta vitnene og gjennomføre avhør av disse, sier operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til NTB lørdag formiddag.

Det var mellom åtte og ti vitner til hendelsen.

Enda ikke avhørt

Siktede vil trolig bli avhørt tidligst søndag kveld ettersom mannens forsvarer er i Oslo. Mannen har fått oppnevnt advokat Johannes Wegner Mæland fra Advokatfirmaet Klomsæt & Co som forsvarer, skriver Fædrelandsvennen.

De skadde er menn mellom 20 og 30 år. En av de tre er fløyet til Oslo for behandling.

– Han er alvorlig skadd, og er i en tilstand hvor han ikke er i stand til å bli avhørt av politiet, sier jourhavende jurist Jan Are Amundsen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

De to andre mennene fikk lettere skader og ble behandlet på Sørlandssykehuset.

Pågrepet hjemme

Politiet søkte ut fra vitneopplysninger etter en navngitt mann i 20-årene etter skyteepisoden, og han ble pågrepet i sitt eget hjem. Han er siktet for skytingen.

Det ble natt til lørdag gjort undersøkelser på åstedet og i hjemmet til den siktede.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært