Dette skjer i dag

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene i torsdag 18. juni.

Deichman Bjørvika åpner

Åpningen av Deichman Bjørvika finner sted fra klokka 17.00. Åpningsseremonien strømmes på Deichman Bjørvikas Facebook-side.

Etter en kort, lukket seremoni med inviterte gjester, slipper publikum inn. Blant dem som kommer er kronprins Haakon, kulturminister Abid Raja og ordfører Marianne Borgen. Forfatterne Camara Joof og Lars Saabye Christensen, musikerne Maria Lotus og Lars Lillo-Stenberg, og barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett bidrar.

Møte om rasisme i idretten

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja har innkalt Norges idrettsforbund, flere særforbund, idrettsutøvere og Antirasistisk Senter til et møte i regjeringens representasjonsbolig for å utveksle erfaringer om rasisme i idretten.

Det skal også planlegges for oppfølgingsarbeid for å få bukt med rasisme og diskriminering. Møtet starter klokka 13.30.

Demonstrasjoner mot gruveprosjekt

Natur og Ungdom inviterer til demonstrasjon mot gruveprosjektet ved Førdefjorden på Eidsvolls plass foran Stortinget.

Samtidig blir det markering i Førde sentrum. Rundt 100 personer er ventet til demonstrasjonen i Oslo, og det blir appeller, kamprop og kulturelle innslag.

Folkekongressen møtes

Kinas nasjonale folkekongress samles fra torsdag til lørdag, og det ventes at de vil jobbe med den omstridte sikkerhetsloven for Hongkong. Folkekongressen vedtok i slutten av mai at byen skal underlegges en ny lov ført i pennen av toppledere i Kinas kommunistpartis politbyrås stående komité.

Loven, som har møtt motbør internasjonalt og i Hongkong, skal «effektivt forhindre, stoppe og straffe handlinger som truer nasjonal sikkerhet», «ramme handlinger som kan splitte landet og undergrave statsmakten og terrorhandlinger» og «hindre innblanding fra utenlandske eller ytre krefter».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»10:27NorgeDød mann i Bjørvika i Oslo er identifisert
Populært