Søreide takker nordiske land for støtten

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) takker de nordiske landene og særlig Sverige for støtten til Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) takker de nordiske landene og særlig Sverige for støtten til Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) takker de nordiske landene og særlig Sverige for støtten til Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge sikret seg onsdag en plass i FNs sikkerhetsråd fra 2021 til 2022.

– Jeg vil takke alle som har bidratt til å fremme Norge og norsk utenrikspolitikk helt siden kandidaturet ble lansert i 2007, som våre nordiske naboer og særlig Sverige, sier Søreide.

Hun sier små land som Norge, som er avhengig av internasjonalt samarbeid, må ta ansvaret det er å sitte i Sikkerhetsrådet med jevne mellomrom.

– Dagens valgresultat viser at Norge har stor tillit internasjonalt. Det er et godt utgangspunkt når vi nå skal gjøre en krevende jobb i Sikkerhetsrådet, sier utenriksministeren.