Søreide takker nordiske land for støtten

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) takker de nordiske landene og særlig Sverige for støtten til Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) takker de nordiske landene og særlig Sverige for støtten til Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) takker de nordiske landene og særlig Sverige for støtten til Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd.

Norge sikret seg onsdag en plass i FNs sikkerhetsråd fra 2021 til 2022.

– Jeg vil takke alle som har bidratt til å fremme Norge og norsk utenrikspolitikk helt siden kandidaturet ble lansert i 2007, som våre nordiske naboer og særlig Sverige, sier Søreide.

Hun sier små land som Norge, som er avhengig av internasjonalt samarbeid, må ta ansvaret det er å sitte i Sikkerhetsrådet med jevne mellomrom.

– Dagens valgresultat viser at Norge har stor tillit internasjonalt. Det er et godt utgangspunkt når vi nå skal gjøre en krevende jobb i Sikkerhetsrådet, sier utenriksministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært