Stoppet med denne i koppholderen – nå har han fått dommen

<p>Politiet fant flere tomme ølbokser inne i vogntoget og i koppholderen sto denne. Foto: Politiet.</p><p></p>
Politiet fant flere tomme ølbokser inne i vogntoget og i koppholderen sto denne. Foto: Politiet.

Det blir ikke kjøring i Norge på en stund.

Det startet med bekymringsmeldinger til politiet fra andre bilister, sist søndag. Nå har vogntog-sjåføren fra Litauen fått dom i ekspressfart og blir garantert ikke å se på norske veier på lang tid.

Det var Trønderbladet som først skrev om den farefulle kjøringen på E6, sør i Trøndelag. Politiet fikk meldinger om at vogntoget kjørte vinglete og farlig, at det hadde holdt på å kjøre av veien – og i tillegg hadde vært borti andre vogntog. Sjåføren ble også observert mens han drakk øl bak rattet.

- Han skal ha vært borti et annet vogntog på rasteplassen på Ler, og han skal ha forårsaket flere nesten-kollisjoner. Politiet fikk stoppet sjåføren som er i 50-årene, på E6 ved Øya videregående skole på Kvål, fortalte seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt, til Trønderbladet.

Det er nok grunn til å tro at polititjenestemennene gjorde store øyne da de tok en titt inni vogntoget. Sjåføren luktet alkohol og de fant flere tomme ølbokser. Og som bildet over viser: I koppholderen sto det en åpnet ølboks!

Slik forsøkte vogntog-sjåføren å lure kontrollørene

Promilletesten avslørte av sjåføren absolutt ikke hadde noe bak rattet å gjøre, han ble målt til promille på 2,1. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
Promilletesten avslørte av sjåføren absolutt ikke hadde noe bak rattet å gjøre, han ble målt til promille på 2,1. Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Uforbeholden tilståelse

Sjåføren ble arrestert og satt i varetekt. I saker som dette er det erfaringsmessig stor fare for at gjerningspersonen forsvinner ut av landet og ikke møter til noen rettssak.

Derfor er det også et poeng å få saken opp for retten så hurtig som mulig, og det gjorde man virkelig i dette tilfellet.

NRK kan nemlig nå fortelle at sjåføren i 50-årene nå har møtt i Sør-Trøndelag tingrett. Der avga han en uforbeholden tilståelse.

UP advarte, likevel gikk bilistene i fella

40 dager i fengsel

– Kjøringen medførte en helt ekstraordinær ulykkes- og skaderisiko og det må tilskrives hell og tilfeldigheter at ikke kjøringen fikk et fatalt utfall, heter det blant annet i dommen fra tingretten.

Sjåføren fikk 40 dager i fengsel, i tillegg til en bot på 10.000 kroner. Han får heller ikke føre motorvogn i Norge de neste tre årene. Hvis han ønsker å gjøre det etter dette, må han kjøre opp og ta teoriprøve på nytt.

Sjekk hva denne sjåføren hadde stående på dashbordet

Denne saken ble først publisert på Broom.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært