Dette skjer i dag

Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 17. juni.

Norge med i kamp om plass i FNs sikkerhetsråd

Norge er et av landene som kjemper om å få en av de fem rullerende plassene som er på valg i Sikkerhetsrådet. Norge konkurrerer mot Irland og Canada.

Avstemningen begynner onsdag, men kan gå over flere dager dersom det er jevnt mellom kandidatene.

Handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme

Statsminister Erna Solberg og justis- og beredskapsminister Monica Mæland inviterer til pressekonferanse om handlingsplanen mot radikalisering og voldelig ekstremisme.

Også RVTS (regionale ressurssentre for vold, traumatisk stress og sjølvmordførebygging), og politiet vil delta. Det hele starter onsdag klokka 9.45.

Norwegian kunngjør ruter i sommerprogram

Flyselskapet Norwegian vil onsdag kunngjøre hvilke ruter som skal gjenopptas i juli og har allerede røpet at det kommer tilbake med flere populære reisemål i Europa.

Selv om flyselskapene starter opp ruter igjen, er reiserådene fra Utenriksdepartementet uendret. Regjeringen har åpnet for reiser til de nordiske landene, med unntak av Fastlands-Sverige, men for øvrig advarer UD mot alle ikke-nødvendige reiser til utlandet.

Amanda 2020 – Nominasjonsslipp

Den norske filmfestivalen ønsker velkommen til presselansering av årets Amanda-nominerte på Filmens husklokka 11. Der vil også programleder for årets prisutdeling bli presentert, og mange av de nominerte vil være til stede.

Filmprisutdelingen fyller 35 år i år, arrangert av Den norske filmfestivalen og Norsk filminstitutt, for å øke kvaliteten og fremme interessen for norske kinofilmer og kortfilmer.

Vinnere og tapere under koronakrisen

Virkes konjunkturseminar forsøker å gi svar på hvem som står igjen som vinnere og tapere etter koronakrisen, og når de er friskmeldt. Alle bransjene ble rammet av koronakrisen, fra detaljhandel og kunnskapsbaserte tjenester til opplevelser og reiseliv.

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen legger fram analysen av hvordan næringene har utviklet seg i månedene som er gått, og utsikter for veien videre. Sjeføkonom Lars Haartveit presenterer status, resultater og prognoser.

Politiet viser hvordan de bruker droner

Politiet prøver for tiden ut droner i fire politidistrikter og ønsker i den forbindelse å vise hva dronene har vært brukt til og hva de kan brukes til. Troms, Trøndelag og Agder har deltatt i et pilotprosjekt i ett år og brukt droner ved operative hendelser. I tillegg har Oslo testet ut droner som første enhet på stedet.

Klokka 11.30 på taket av Politidirektoratet i Oslo skal justisminister og politidirektør være til stede under demonstrasjonen.

Debatt om amerikansk rasisme i FNs menneskerettighetsråd

I en ekstraordinær debatt skal FNs menneskerettighetsråd i Genève diskutere rasisme og vold i USA og resten av verden. Dette vil være den femte hastedebatten i rådets 14 år lange levetid.

Leder for menneskerettighetsrådet Elisabeth Tichy-Fisslberger foreslo å avholde debatten etter at hun fikk en forespørsel fra Burkina Fasos FN-ambassadør, Dieudonne Desire Sougouri, på vegne av 54 afrikanske land.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært