Koronakrisen sendte sykkelsalget til himmels

Koronakrisen har gjort at flere har satt seg på sykkelen. Sportsbutikkene opplever en kraftig salgsvekst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Koronakrisen har gjort at flere har satt seg på sykkelen. Sportsbutikkene opplever en kraftig salgsvekst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Salget av sykler har fått seg et kraftig oppsving på grunn av koronapandemien, som stengte både treningssentre og landegrenser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg bidrar færre ledige seter på buss og bane til at flere sykler til jobben. Det har gitt rekordsalg av sykler i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

Storkjeden XXL opplyser at den regner med en omsetningsvekst på mellom 25 og 30 prosent i andre kvartal sammenlignet med fjoråret.

Også de mindre butikkene har merket salgsvekst etter at koronakrisen rammet Norge. Bull Ski og Kajakk har økt sykkelsalget med 250 prosent i perioden fra 1. april til nå, sammenlignet med samme periode i fjor.

Norsk Sportsbransjeforening bekrefter den kraftige økningen i sykkelsalget og mener det henger sammen med den spesielle våren.

– Vi merket tidlig når folk ble oppfordret til å ikke benytte trikker, busser og T-baner, at flere blåste støv av sykkelen sin. Det ble rapportert om lange køer hos sykkelverkstedene, sier leder Trond Evald Hansen til DN.

Bransjeforeningen har ikke tall på sykkelsalget til nå i år, men det ligger an til at salget av elsykler øker med 50 prosent fra i fjor.