Meny med rekordsalg på nett

Nettsalget til supermarkedkjeden Meny har økt med 180 prosent de siste månedene. Nå tror ledelsen på en halv milliard i omsetning på nett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Nettsalget til supermarkedkjeden Meny har økt med 180 prosent de siste månedene. Nå tror ledelsen på en halv milliard i omsetning på nett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettsalget til supermarkedkjeden Meny har økt med 180 prosent de siste månedene. Nå tror ledelsen på en halv milliard i omsetning på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I fjor solgte vi dagligvarer på nett for 329 millioner kroner. Om en uke vil vi ha solgt like mye som hele fjoråret, sier Meny-sjef Vegard Kjuus til Dagens Næringsliv.

De to en halv månedene etter at Norge stengte ned på grunn av koronakrisen, økte Meny nettsalget med 180 prosent.

Norgesgruppen, som eier Meny, er landets største aktør innen dagligvarehandel og har en markedsandel 43,7 prosent. Nå øker også nettsalget for dagligvarekjempen, og bare Kolonial.no er større på nettsalg av dagligvarer.

Meny startet med nettsalg for tre år siden, og spådommen var at kjeden raskt ville nå en halv milliard i omsetning. Med økingen denne våren, kan det skje i år, tror Kjuus. Meny-sjefen sier det likevel er en utfordring å tjene penger på denne typen nettsalg.

– Utfordringen ligger fortsatt i transporten. Det er en læringsprosess for ruteoptimalisering og å få flere leveranser på hver bil, sier Kjuus.