– Vindmølledebatten er like hard som innvandringsdebatten

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier han mottar stadig mer hatmail og at det er veldig hard ordbruk fra begge sider i debatten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier han mottar stadig mer hatmail og at det er veldig hard ordbruk fra begge sider i debatten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier til Bergens Tidende at vindmølledebatten mer og mer ligner på innvandringsdebatten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Polariseringen bekymrer meg, sier 33-åringen fra Nordfjordeid som ønsker å bli leder i Venstre etter Trine Skei Grande til Bergens Tidende.

Overfor BT bekrefter han at han som klimaminister nå mottar stadig mer «hatmail» fra vindkraftmotstandere.

– Jeg er minister, og skal tåle tøffe tilbakemeldinger. Men det er veldig hard ordbruk – fra begge sider. Debatten forteller også at det er behov for å gjøre endringer for fremtidige vindkraftsaker. Mye av kritikken mot selve konsesjonsprosessen opplever jeg som legitim. Det må vi ta inn over oss, og forsøke å skape et bedre system, sier Rotevatn.

Men Rotevatn er ikke den eneste som opplever hets.

I et Facebook-innlegg lørdag forteller olje- og energiminister Tina Bru (H) om sitt ubehagelige møte med vindkraftmotstandere som demonstrerte mot vindkraft på land i Haugesund fredag.

Hun forteller at en person fysisk prøvde å hindre henne fra å komme inn døren ved kontoret til Østensjø Rederi. Da hun kom seg forbi, snudde personen seg og ropte et stygt skjellsord til henne.

– I går må jeg innrømme at jeg for første gang følte på et ubehag og var usikker på situasjonen, skriver hun.