Hæren har fått ny sjef

Lars Lervik (t.v.) snakker med NATO-admiral James Foggo under et besøk til Brigade Nord og Panserbataljonen i Røros-området i forbindelse med militærøvelsen Trident Juncture i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Lars Lervik (t.v.) snakker med NATO-admiral James Foggo under et besøk til Brigade Nord og Panserbataljonen i Røros-området i forbindelse med militærøvelsen Trident Juncture i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brigader Lars Sivert Lervik (48) ble i statsråd fredag utnevnt til generalmajor og er ny sjef for Hæren.

Han kommer fra stillingen som sjef for Brigade Nord.

– Lars Lervik har utmerket seg som en tydelig leder på ulike nivå i Hæren gjennom mange år, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen i en kommentar. Han trekker fram bredden i Lerviks erfaring som en viktig styrke.

Han har blant annet har vært eskadronsjef i Panserbataljonen, instruktør ved kampvåpenets utdannings- og kompetansesenter og militærassistent for generalinspektøren for Hæren. I 2010 ble han utnevnt til sjef for Telemark bataljon.

Fra 2013 til 2018 tjenestegjorde han i Avdeling for sikkerhetspolitikk og operasjoner i Forsvarsdepartementet, fra 2014 var han leder for seksjon for nasjonal sikkerhetspolitisk, krisehåndtering og beredskap.

Lervik tiltrer stillingen som sjef for Hæren i august. Nåværende sjef for Hæren, generalmajor Eirik Johan Kristoffersen, overtar som forsvarssjef.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært