Undersøkelse: – Tilliten til regjeringen faller i takt med at landet gjenåpnes

Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie på pressekonferanse fredag om nye reiseråd i forbindelse med coronapandemien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie på pressekonferanse fredag om nye reiseråd i forbindelse med coronapandemien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilliten til regjeringen faller samtidig med at samfunnet gradvis åpner igjen etter å ha vært coronastengt i tre måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser tall fra Norsk coronamonitor fra Opinion.

Den siste uken oppgir 64 prosent at de har tillit til informasjon som gis av regjeringen. 19 prosent har ikke tillit, mens 17 prosent svarer verken eller. Dette er 10 prosentpoeng under gjennomsnittet for hele tremånedersperioden.

Bakgrunn: Høyre tilbake på ny meningsmåling

Kun 47 prosent har nå tillit til at regjeringen har satt i verk de nødvendige økonomiske tiltakene for å begrense skadevirkningene på norsk økonomi. Dette er 7 prosentpoeng under gjennomsnittet.

– Trolig er dette et uttrykk for at tilliten til myndighetene er høyest når nordmenn opplever felles krise, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Les også: Folk omfavner corona-eksperten Espen Nakstad