Undersøkelse: – Tilliten til regjeringen faller i takt med at landet gjenåpnes

<p>Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie på pressekonferanse fredag om nye reiseråd i forbindelse med coronapandemien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie på pressekonferanse fredag om nye reiseråd i forbindelse med coronapandemien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tilliten til regjeringen faller samtidig med at samfunnet gradvis åpner igjen etter å ha vært coronastengt i tre måneder.

Det viser tall fra Norsk coronamonitor fra Opinion.

Den siste uken oppgir 64 prosent at de har tillit til informasjon som gis av regjeringen. 19 prosent har ikke tillit, mens 17 prosent svarer verken eller. Dette er 10 prosentpoeng under gjennomsnittet for hele tremånedersperioden.

Bakgrunn: Høyre tilbake på ny meningsmåling

Kun 47 prosent har nå tillit til at regjeringen har satt i verk de nødvendige økonomiske tiltakene for å begrense skadevirkningene på norsk økonomi. Dette er 7 prosentpoeng under gjennomsnittet.

– Trolig er dette et uttrykk for at tilliten til myndighetene er høyest når nordmenn opplever felles krise, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Les også: Folk omfavner corona-eksperten Espen Nakstad

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært